ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗ ΠΑΙΓΝΙΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Το Κέντρο Ψυχοθεραπείας, Συμβουλευτικής & Ανάπτυξης «Ψυχονόησης» ανακοινώνει την έναρξη εκπαιδευτικού προγράμματος στη Παιγνιοθεραπεία, το οποίο διοργανώνει στην Κύπρο σε συνεργασία με το Εκπαιδευτικό κέντρο Δια Βίου Μάθησης το «Έρμα» της Αθήνας.

Προϋποθέσεις Συμμετοχής

Η εκπαίδευση απευθύνεται σε πτυχιούχους ανθρωπιστικών επιστημών, σε ειδικούς ψυχικής υγείας (ψυχοθεραπευτές, ψυχολόγους, κλπ) και σε άλλους επαγγελματίες συναφών καταρτίσεων.

Διάρκεια

Το πρόγραμμα στην Κύπρο έχει διάρκεια 2 έτη, και αποτελείται από 18 διήμερα εκπαιδευτικά σεμινάρια (Σάββατο & Κυριακή).
Σημειώνεται ότι το διετές πρόγραμμα στην Κύπρο δεν οδηγεί σε απόκτηση τίτλου Παιγνιοθεραπευτή, αλλά αποτελεί εξειδίκευση- επιμόρφωση στη Παιγνιοθεραπεία, η οποία προορίζεται:

1) για πιστοποιημένους επαγγελματίες (ψυχοθεραπευτές, ψυχολόγους, ψυχίατρους, κλπ) που ήδη εργάζονται ή επιθυμούν να εργαστούν θεραπευτικά με παιδιά και εφήβους, και

2) για άτομα που επιθυμούν να συνεχίσουν και να ολοκληρώσουν την πλήρη, τετραετή εκπαίδευση, αποκτώντας δίπλωμα στη Παιγνιοθεραπεία. Για την ολοκλήρωση της τετραετούς εκπαίδευσης απαιτείται η συμμετοχή των δύο επόμενων ετών στο Εκπαιδευτικό κέντρο Δια Βίου Μάθησης το «Έρμα» στην Αθήνα (ένα Σαβ/κο το μήνα). Με την ολοκλήρωση του τετραετούς προγράμματος, δίδεται το «Diploma in Playtherapy» το οποίο είναι μια από τις προϋποθέσεις που επιτρέπει την εγγραφή στην Πανελλήνια Επαγγελματική Ένωση Δραματοθεραπευτών και Παιγνιοθεραπευτών, στην Ελληνική Εταιρεία Ψυχοθεραπείας Ελλάδος και την πιστοποίηση από το European Association for Psychotherapists.

Τι περιλαμβάνει

Η όλη εκπαίδευση στην Κύπρο περιλαμβάνει βιωματικά και θεωρητικά σεμινάρια, κλινικές παρατηρήσεις και εποπτεία. Το α’ έτος αποβλέπει στο να εισαγάγει τους συμμετέχοντες στις βασικές έννοιες και τεχνικές της Παιγνιοθεραπείας, αλλά και της Δραματοθεραπείας για παιδιά και εφήβους. Το β’ έτος παρέχει περεταίρω εξειδίκευση στη Παιγνιοθεραπεία, καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα προβλημάτων συμπεριφοράς και ψυχοπαθολογίας παιδιών και εφήβων. Στο β’ έτος ξεκινά και η εποπτεία πρακτικής.

Περισσότερα για τη δομή και το περιεχόμενο των δύο ετών μπορείτε να δείτε εδώ

Εκπαιδευτές

Οι εκπαιδευτές που θα επισκέπτονται την Κύπρο είναι από το Ψυχοθεραπευτικό και Εκπαιδευτικό κέντρο Δια Βίου Μάθησης «Το Έρμα».

  • Δρ. Κατερίνα Κουρούκλη- Ρόμπερτσον, Δραματοθεραπεύτρια-Ψυχοθεραπεύτρια
  • Αντιγόνη Κεμερλίογλου, Παιγνιοθεραπεύτρια- Ψυχολόγος
  • Τατιάνα Ρόμπερτσον, Παιγνιοθεραπεύτρια- Ψυχολόγος
  • Αριστέα Κοντραφούρη, Παιγνιοθεραπεύτρια- Ηθοποιός

Περισσότερα για τους εκπαιδευτές μπορείτε να βρείτε εδώ

Έναρξη

Το πρόγραμμα ξεκινά στις 4 Φεβρουαρίου 2017. Οι εγγραφές θα γίνονται μέχρι τις 16 Ιανουαρίου 2017.

Χώρος διεξαγωγής:
Κέντρο Συμβουλευτικής, Ψυχοθεραπείας και Ανάπτυξης «Ψυχονόησης», Λεωφ. Αρχ. Μακαρίου Γ’ 41, Γραφείο. 401, Λεμεσός, 3065

Για δηλώσεις συμμετοχής ή περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα επικοινωνήστε μαζί μας τηλεφωνικά στο 99669173 ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση info@psychonoisis.org

Όλοι οι υποψήφιοι θα περνούν από προσωπική συνέντευξη πριν την ένταξη τους στο πρόγραμμα.

Οι θέσεις είναι περιορισμένες και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.