Δουλεύοντας τον θυμό και την επιθετικότητα του παιδιού μέσα από την Παιγνιοθεραπεία

ΘΕΩΡΗΤΙΚΟ ΚΑΙ ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ

Το Κέντρο Συμβουλευτικής, Ψυχοθεραπείας και Ανάπτυξης «Ψυχονόησης» σας προσκαλεί στο Θεωρητικό – Βιωματικό Σεμινάριο «Δουλεύοντας τον θυμό και την επιθετικότητα του παιδιού μέσα από την Παιγνιοθεραπεία» που διοργανώνει στη Λεμεσό σε συνεργασία με το Ψυχοθεραπευτικό και Εκπαιδευτικό Κέντρο Δια Βίου Μάθησης το «Έρμα» της Αθήνας.

Το σεμινάριο απευθύνεται κυρίως σε επαγγελματίες που δουλεύουν με παιδία όπως π.χ. ψυχολόγους, ψυχοθεραπευτές, ψυχίατρους / παιδοψυχίατρους, νοσηλευτές ψυχικής υγείας, κοινωνικούς λειτουργούς, εργοθεραπευτές, ειδικούς παιδαγωγούς, λογοθεραπευτές, νηπιαγωγούς, κτλ.

Εισαγωγή

Στο σεμινάριο αυτό θα εξετάσουμε αρχικά τους λόγους που ένα παιδί εκφράζει θυμό και επιθετικότητα και στην συνέχεια πως το προσεγγίζει η Παιγνιοθεραπεία και με ποιους τρόπους μπορεί να βοηθήσει. Η Παιγνιοθεραπεία είναι ένα είδος θεραπείας που στηρίζεται στην συμβολική φύση του παιχνιδιού και επιτρέπει στο παιδί να επιλύσει συναισθηματικές δυσκολίες ή προβλήματα συμπεριφοράς. Το παιδί μέσα από το συμβολικό παιχνίδι και την θεραπευτική σχέση δουλεύει και μετασχηματίζει τις σκέψεις, τα συναισθήματατα και τα βιώματά του,  διατηρώντας μια απόσταση ασφαλείας από αυτά. Το σεμινάριο απευθύνεται σε όποιους επιθυμούν να διευρύνουν τις γνώσεις τους σχετικά με τον θυμό και την επιθετική συμπεριφορά ενός παιδιού καθώς και για την θεραπευτική δύναμη του παιχνιδιού.

Οι ώρες του σεμιναρίου (6 ώρες) έχουν πιστοποιηθεί από τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Ψυχοθεραπευτών (ΠΣΨΘ) ως ώρες Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (Continuing Professional Development) για Ψυχοθεραπευτές.

Στόχος του σεμιναρίου

Μέσα από βιωματικές δραστηριότητες θα μπούμε στον ρόλο του παιδιού και θα παίξουμε συμβολικά με διάφορα υλικά και παιχνίδια. Στην συνέχεια, θα πλαισιώσουμε το βίωμα μας με την απαραίτητη θεωρία και την αναφορά σε μελέτες περιπτώσεων (case studies).

 

Playtherapy_seminar_anger_schedule

Εισηγήτρια: Τατιάνα Ρόμπερτσον, Ψυχολόγος-Παιγνιοθεραπεύτρια, ΜΑ

Η κα Τατιάνα Ρόμπερτσον σπούδασε Ψυχολογία στην Αγγλία και έχει άδεια εξάσκησης επαγγέλματος. Απέκτησε M.A. στην Παιγνιοθεραπεία από το Πανεπιστήμιο Roehampton του Λονδίνου. Έχει πολύχρονη πείρα στην Παιγνιοθεραπεία δουλεύοντας με παιδιά διαφορετικών ηλικιών.

Διδάσκει Παιγνιοθεραπεία στο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης «το Έρμα» και είναι:

  • Κάτοχος του European Certificate of Psychotherapy (ECP)
  • Πλήρες Μέλος της Βρετανικής Ένωσης Παιγνιοθεραπευτών (Β.A.P.T.)
  • Πλήρες Μέλος της Διεθνούς Ένωσης Παιγνιοθεραπευτών (P.T.I.)
  • Πλήρες Μέλος της Ελληνικής Ένωσης Δραματοθεραπευτών και Παιγνιοθεραπευτών.

Ημερομηνία

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 29 Απριλίου, 2017.

Ώρες Διεξαγωγής: 9:00-17:00

 

Χώρος

Κέντρο Συμβουλευτικής, Ψυχοθεραπείας και Ανάπτυξης «Ψυχονόησης». Λεωφόρος Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ' 41, Γραφείο 401, 3065, Λεμεσός.

‘Αλλες Πληροφορίες

Ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι περιορισμένος και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, σύμφωνα με την ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων.

Στο τέλος του σεμιναρίου οι εκπαιδευόμενοι θα λάβουν βεβαίωση παρακολούθησης. 

 

Πληροφορίες και Εγγραφές

Κόστος συμμετοχής:                             100€

Για εγγραφές από 06/03 ως 24/03       80€

Για φοιτητές                                          80€

 

**Ειδικές τιμές για άνεργους

***Ειδικές τιμές για ομαδική εγγραφή επαγγελματιών

Για περισσότερες λεπτομέρειες παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

 

Τρόπος πληρωμής: Μέσω Τραπεζικού Εμβάσματος. Θα σας σταλούν περισσότερες πληροφορίες αφού επικοινωνήσετε μαζί μας για την εγγραφή σας.

 Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές επικοινωνήσετε μαζί μας στο τηλέφωνο 99 669173 ή μέσω e-mail στο info@psychonoisis.org