Η Γνωσιο-Συμπεριφορική Προσέγγιση και Αντιμετώπιση των Εξαρτήσεων

ΘΕΩΡΗΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ

Το Κέντρο Συμβουλευτικής, Ψυχοθεραπείας και Ανάπτυξης «Ψυχονόησης» σας προσκαλεί στο Σεμινάριο

«Η Γνωσιο-Συμπεριφορική Προσέγγιση και Αντιμετώπιση των Εξαρτήσεων» που διοργανώνει στη Λεμεσό.

 

Το σεμινάριο απευθύνεται κυρίως σε επαγγελματίες υγείας και ψυχικής υγείας (ψυχολόγους, ψυχοθεραπευτές, νοσηλευτές, κοινωνικούς λειτουργούς, εργοθεραπευτές, φοιτητές των πιο πάνω ειδικοτήτων).

Εισαγωγή

Η Γνωσιακή-Συμπεριφορική προσέγγιση αποτελεί μία από τις πιο συχνές επιλογές στη θεραπεία των εξαρτήσεων, μιας και προσφέρει στρατηγικές αντιμετώπισης για την αλλαγή όχι μόνο των προβληματικών συμπεριφορών του ατόμου, αλλά και του τρόπου σκέψης του. Μέσω της Γνωσιακής - Συμπεριφορικής θεραπείας τα άτομα εκπαιδεύονται στο να αναγνωρίζουν τις δυσλειτουργικές σκέψεις που τους οδηγούν σε συμπεριφορές εθισμού και να τις αντικαθιστούν με σκέψεις που οδηγούν σε λειτουργικές συμπεριφορές για τους ίδιους.

 

Στόχος του σεμιναρίου

Οι συμμετέχοντες θα εξοικειωθούν με τεχνικές, τις οποίες μπορεί να εφαρμόσει ο επαγγελματίας, ώστε να βοηθήσει τον εξαρτημένο αυξάνοντας την ικανότητα του να επιλύει μόνος τα προβλήματα του. Οι συμμετέχοντες θα γνωρίσουν διάφορες ψυχοκοινωνικές παρεμβάσεις για τη θεραπεία των εξαρτήσεων, και έμφαση θα δοθεί στη Γνωσιακή-Συμπεριφορική προσέγγιση για τη θεραπεία των εξαρτήσεων.

 

Πρόγραμμα Σεμιναρίου

addictions seminar

 

Συντονιστής

Ο Δρ Αντώνης Φαρμακάς είναι Γνωσιακός-Συμπεριφορικός Ψυχοθεραπευτής και ψυχιατρικός Νοσηλευτής, είναι πιστοποιημένος Σύμβουλος Τοξικοεξάρτησης του διεθνής σώματος συμβούλων (IC&RC / ADDA). Είναι επίσης απόφοιτος του Κέντρου Εφαρμοσμένης Ψυχοθεραπείας και Συμβουλευτικής Αθηνών με κατεύθυνση τη Γνωστική-Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία. 

Η εκπαίδευση και η άσκηση της πρακτικής του στο αντικείμενο των Τοξικοεξαρτήσεων και τη Ψυχική Υγεία είναι βασισμένη στις αρχές, τη φιλοσοφία, τις πρακτικές και τις μεθόδους  του Γνωσιακού Συμπεριφορικού μοντέλου. Εργάστηκε σε δομές πρόληψης, θεραπείας και υποκατάστασης, υπήρξε ιδρυτικό μέλος του θεραπευτικού προγράμματος «ΠΕΡΣΕΑΣ», διετέλεσε Επόπτης των θεραπευτικών προγραμμάτων του ΚΕΝΘΕΑ και Επιστημονικός Συντονιστής του θεραπευτικού προγράμματος «ΠΥΞΙΔΑ».

Σήμερα είναι επιστημονικός συνεργάτης στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας και στο Ινστιτούτο Ψυχοθεραπείας Επαγγελματικής και Προσωπικής Ανάπτυξης. Διδάσκει μαθήματα σχετικά με τη Γ.Σ. Ψυχοθεραπεία, την Πολιτική και Οικονομία της Υγείας και τη Ψυχιατρική Νοσηλευτική.

Είναι μέλος του British Association for Counseling and Psychotherapy (BACP) και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του  Παγκύπριου Συνδέσμου Ψυχοθεραπευτών (ΠΣΨΘ).

Ημερομηνία

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 12 Νοεμβρίου, 2016.

Ώρες Διεξαγωγής: 9:30-16:00

 

Χώρος

Κέντρο Συμβουλευτικής, Ψυχοθεραπείας και Ανάπτυξης «Ψυχονόησης». Λεωφόρος Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ' 41, Γραφείο 401, 3065, Λεμεσός.

‘Αλλες Πληροφορίες

Ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι περιορισμένος και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, σύμφωνα με την ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων.

Στο τέλος του σεμιναρίου οι εκπαιδευόμενοι θα λάβουν βεβαίωση παρακολούθησης. 

Οι ώρες του σεμιναρίου (5 ώρες) έχουν πιστοποιηθεί από τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Ψυχοθεραπευτών (ΠΣΨΘ) ως ώρες Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (Continuing Professional Development) για Ψυχοθεραπευτές.

Πληροφορίες και Εγγραφές

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές επικοινωνήσετε μαζί μας στο τηλέφωνο 99 669173. 

Καταληκτική ημερομηνία για εγγραφή η 4η Νοεμβρίου 2016.

Διαδικασία Εγγραφής

 

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΓΓΡΑΦΗ

Ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι περιορισμένος και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, σύμφωνα με την ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων