Η ΟΜΑΔΑ

Για να μας γνωρίσετε καλύτερα

Λεωνίδας Ηρακλέους

Ο Λεωνίδας Ηρακλέους είναι συμβουλευτικός ψυχολόγος, εγγεγραμμένος στο μητρώο επαγγελματιών ψυχολόγων Κύπρου. Κατέχει πτυχία (B.A.) Ψυχολογίας και Ανθρωπολογίας, καθώς και μεταπτυχιακό (Μ.Α.) στην Συμβουλευτική Ψυχολογία από το City College of the City University of New York (ΗΠΑ).
Κατά τη διάρκεια των μεταπτυχιακών του σπουδών εργάστηκε με άστεγες οικογένειες (γονείς και ανήλικα παιδιά) της Νέας Υόρκης, στα πλαίσια ερευνητικού προγράμματος για την ενδυνάμωση και την κοινωνική επανένταξη τους, βασισμένο σε πρακτικές αφηγηματικής θεραπείας. Με την αποφοίτηση του εργάστηκε ως σύμβουλος τοξικοεξάρτησης σε συμβουλευτικό κέντρο στο Μπρόνξ της Νέας Υόρκης.
Με την επιστροφή στην Κύπρο, άρχισε να συμμετέχει ενεργά σε προγράμματα ψυχοκοινωνικής υποστήριξης νέων και ενηλίκων. Από το 2007 είναι στέλεχος του Αντιναρκωτικού Συνδέσμου ΑΣΠΙΣ στη Λεμεσό, όπου, στα πλαίσια του προληπτικού προγράμματος του συνδέσμου, συντονίζει ανελλιπώς σε ετήσια βάση ομάδες εφήβων, αποκτώντας σημαντική εμπειρία στην ενδυνάμωση και την ανάπτυξη της ψυχικής ανθεκτικότητας των νέων. Επίσης, ως μέλος της επιστημονικής επιτροπής, έχει συμβάλει στην επιστημονική θεμελίωση, τον σχεδιασμό και τη συνεχή ανάπτυξη των δράσεων και προγραμμάτων του συνδέσμου.
Από το 2008, αρχίζει τη δράση του, ως ιδρυτικό μέλος, στο ΜΚΟ Κιβωτός Ελπίδα, συμμετέχοντας στο σχεδιασμό και υλοποίηση προγραμμάτων ψυχοκοινωνικού περιεχομένου για την προαγωγή της ψυχικής υγείας των νέων, αλλά και ατόμων από τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού. Κατά την περίοδο 2011 – 2013 εργάστηκε στις Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας, ως Λειτουργός Κοινωνικών Υπηρεσιών, παρέχοντας συμβουλευτικές και υποστηρικτικές υπηρεσίες σε ενήλικα και ανήλικα άτομα, στα πλαίσια διαχείρισης περιπτώσεων Προληπτικής με οικογένειες.

Στο παρόν στάδιο, εξασκεί ιδιωτικά το επάγγελμα του ψυχολόγου, διατηρώντας γραφείο στη Λεμεσό. Εργάζεται θεραπευτικά με ενήλικους, εφήβους και παιδιά (παιγνιοθεραπεία), και παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες για θέματα ψυχ. Υγείας (π.χ. σε γονείς). Επίσης, συντονίζει θεραπευτικές ομάδες/ ομάδες προσωπικής ανάπτυξης, καθώς και βιωματικά εργαστήρια για εφήβους και μικρά παιδιά.

Ιφιγένεια Παύλου

Η Ιφιγένεια Παύλου, έχει σπουδάσει ψυχολογία με κατεύθυνση τη Δικανική Ψυχολογία στο John Jay College of Criminal Justice, New York. Είναι εγγεγραμμένη στο Συμβούλιο Εγγραφής Ψυχολόγων ως πτυχιούχος Δικανικής Ψυχολογίας. Κατά την διάρκεια των σπουδών της, ασχολήθηκε ιδιαίτερα, με την ψυχολογία της εγκληματικής συμπεριφοράς, της παραβατικότητας, και την εγκληματική ανάλυση σε σχέση με την προσωπικότητα. Η Ιφιγένεια κατέχει επίσης μεταπτυχιακό MSc, στην Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού και την Οργανωσιακής Συμπεριφοράς από το King’s College London, με έμφαση στην ψυχολογική και ψυχική ευεξία των εργαζομένων. Επίσης, εκπαιδεύτηκε σε προγράμματα πρωτογενούς πρόληψης για παιδία και εφήβους, όπως το «Στηρίζομαι στα πόδια μου» καθώς και στο πρόγραμμα «Επικοινωνία στην οικογένεια» από το ΚΕΝΘΕΑ. Εκπαιδεύτηκε στη Γνωσιακή Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία στο Ινστιτούτο Ψυχοθεραπείας, Επαγγελματικής και Προσωπικής Ανάπτυξης (ΙΨΕΠΑ).
Στο Λονδίνο εργάστηκε στο Hillfield and Muswell Hill Children’s Home ως Σύμβουλος Νέων όπου παρείχε ψυχοκοινωνική υποστήριξη σε νεαρά άτομα που διέμεναν σε εστία ανηλίκων. 
Μετά την επιστροφή της στη Κύπρο, εργάστηκε ως υπεύθυνη ανθρωπίνων πόρων σε μεγάλες εταιρείες της Κύπρου.
Εχει παράλληλα συνεργαστεί, με το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου και το Πανεπιστήμιο Κύπρου ως εξωτερική εμπειρογνώμονας σε ευρωπαϊκά προγράμματα από το 2008 μέχρι το 2015.
Έχει επίσης συνεργαστεί με τον ΜΚΟ Διεθνής Διαφάνεια – Κύπρος στο πρόγραμμα υποστήριξης μαρτύρων και θυμάτων διαφθοράς. Η συμμετοχή και παρουσίαση ακαδημαϊκών και επιστημονικών εργασιών σε συνέδρια, διαλέξεις και εργαστήρια, έτυχαν της αναγνώρισης σε τοπικό και διεθνές επίπεδο. Από το 2011 εξασκεί και ιδιωτικά τη Γνωσιακή Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία (ατομική ψυχοθεραπεία, ψυχοθεραπεία για ζευγάρια, και οικογενειακή συμβουλευτική).

 

image (42)

 

 

image (4)

 

 

counsellin

Επιστημονικοί Συνεργάτες

Αντώνης Φαρμακάς

Ο Δρ Αντώνης Φαρμακάς είναι ψυχιατρικός Νοσηλευτής, Γνωσιακός-Συμπεριφορικός Ψυχοθεραπευτής, και πιστοποιημένος Σύμβουλος Τοξικοεξάρτησης του διεθνής σώματος συμβούλων (IC&RC / ADDA). Η εκπαίδευση και η άσκηση της πρακτικής του στο αντικείμενο των Τοξικοεξαρτήσεων και τη Ψυχική Υγεία είναι βασισμένη στις αρχές, τη φιλοσοφία, τις πρακτικές και τις μεθόδους  του Γνωνιακού Συμπεριφορικού μοντέλου. Εργάστηκε σε δομές πρόληψης, θεραπείας και υποκατάστασης, υπήρξε ιδρυτικό μέλος του θεραπευτικού προγράμματος «ΠΕΡΣΕΑΣ», διετέλεσε Επόπτης των θεραπευτικών προγραμμάτων του ΚΕΝΘΕΑ και Επιστημονικός Συντονιστής του θεραπευτικού προγράμματος «ΠΥΞΙΔΑ».
Eίναι επιστημονικός συνεργάτης στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας και στο Ινστιτούτο Ψυχοθεραπείας Επαγγελματικής και Προσωπικής Ανάπτυξης. Διδάσκει μαθήματα σχετικά με τη Γ.Σ. Ψυχοθεραπεία, την Πολιτική και Οικονομία της Υγείας και τη Ψυχιατρική Νοσηλευτική.
Είναι μέλος του British Association for Counseling and Psychotherapy (BACP) και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του  Παγκύπριου Συνδέσμου Ψυχοθεραπευτών (ΠΣΨΘ).

 

headadd

 

Πηνελόπη Αγαθαγγέλου Χειλέτη

Η Πηνελόπη Αγαθαγγέλου Χειλέτη είναι Ψυχολόγος, εγγεγραμμένη στο Μητρώο πτυχιούχων Ψυχολόγων Κύπρου, και Ειδική Παιδαγωγός. Απέκτησε το πτυχίο της από το Acadia University του Καναδά και το μεταπτυχιακό της από το Open University του Λονδίνου. Κατέχει επίσης δίπλωμα Προσχολικής Αγωγής και Εξελικτικής Ψυχολογίας. Έχει παρακολουθήσει εκπαιδευτικά προγράμματα από το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών σχετικά με την «Εκπαιδευτική Ψυχολογία», «Ψυχοπαθολογία του βρέφους, του παιδιού και του εφήβου», «Ανάπτυξη και συντονισμός ομάδων εκπαίδευσης γονέων».
Έχει εργαστεί ως ψυχολόγος στο Μέλαθρο Αγωνιστών ΕΟΚΑ, ως Ειδική Παιδαγωγός στο «Κέντρο Λόγου και Μάθησης» και διετέλεσε επιστημονικός συνεργάτης του προγράμματος εμπλουτισμένης εκπαίδευσης FasTracKids.
Εξασκεί ιδιωτικά το επάγγελμα της Ειδικής Παιδαγωγού, διατηρώντας γραφείο στη Λεμεσό. Χορηγεί τα Ψυχομετρικά τεστ WISC III, Raven’s Educational, Αθηνά τεστ, Α τεστ και παρέχει υπηρεσίες Ειδικής Εκπαίδευσης σε παιδιά και εφήβους με μαθησιακές δυσκολίες, ΔΕΠ/Υ, αυτισμό.

Diagnostic Tests